Brok operation – Lyske og navlebrok

Et brok er en defekt i bugvæggen, hvorigennem bughinden poser sig frem. Ved operationen vil denne defekt blive lukket med et nylonnet.

 Før operationen:
 De må gerne have spist morgenmad. De bedes om morgenen tage et grundigt bad og også rense navlen omhyggeligt. Behåring i området fjernes på selve operationsdagen enten derhjemme eller på klinikken.

Operationen foregår i lokalbedøvelse

Den lokalbedøvende væske indsprøjtes og er forbundet med få minutters ubehag i form af svie og brænden. De må gerne medbringe kassettebånd eller CD, så De kan lytte til musik under operationen.
 
Efter operationen:
 Bedøvelsen varer ca. 1 – 1 ½ time efter operationen. De kan tage et hurtigt brusebad dagen efter operationen. De SKAL have en aftale med en voksen person, som kan være hos Dem eller tilkaldes i de første døgn, hvis noget uforudset skulle ske.
Trådene fjernes efter 10 – 12 dage hos egen læge. Der vil ofte være føleforstyrrelser i huden omkring arret i længere tid. Der er ligeledes ofte tendens til blodudtrædninger i huden omkring operationssåret, dette betyder intet. De må spise og drikke almindeligt. I den første tid er det vigtigt at holde maven i orden for at undgå øget pres på bugvæggen ved toiletbesøg.

Smertebehandling

De vil få udleveret en smertestillende tablet inden operationen. Smerter efter operationen, tilråder vi at behandle med håndkøbspræparat Panodil, Pamol eller lignende, 2 tabeletter 3-4 gange i døgnet. Desuden medgives smertestillende af os.

 Arbejde og fritidsaktiviteter:
 Efter operationen må De bruge hånden til smertegrænsen. Sygemelding er afhængig af arbejdets karakter. 
Tunge løft skal undgås i 2 uger. Sædvanligvis kan arbejde og vanlige aktiviteter genoptages efter 10 – 14 dage. Det frarådes, at man kører bil så længe man får brug for smertestillende

Brok operation